Ancient Bards – Origine (The Black Crystal Sword Saga Part 2)
Plateselskap: Limb Music
Utgivelsesdato: 25. januar 2019

9/10

Ancient Bards best to date!

Italienske Acient Bards er tilbake med sin fjerde, og muligens beste, fullengder.

Bandet, som ga ut debutalbumet The Alliance Of The Kings (The Black Crystal Sword Saga Part 1) i 2010, har sakte, men sikkert, etablert seg som et av de beste – og mest originale, symfonisk/power metal-bandene.

Nå er de ute med oppfølgeren til debuten, og her viser de virkelig hvor mye bandet har utviklet seg. Det er jo ikke til å unngå å sammenligne Ancient Bards med sine landsvenner i Rhapsody Of Fire, men der hvor sistnevnte har havnet i loop og sliter med å komme opp med noe nytt og originalt, viser Ancient Bards friske takter. Ikke at det nye albumet er så utrolig mye annerledes enn de tre forgjengerne, men sammenlignet med hva som ellers røres seg er sekstetten et friskt pust.

Mye av styrken til Ancient Bards ligger i vokalen; hvor Sara Squadrani viser seg fram som et råskinn og danker flere av sine mannlige kollegaer ut på sidelinjen. I tillegg har de en gitarist i Simone Bertozzi som vet å growle, og som gir bandet en herlig variasjon.

Origine (The Black Crystal Sword Saga Part 2) er et av få album hvor det er vanskelig å trekke ut enkeltsanger som skiller seg positivt ut, helt enkelt fordi albumet er så sterkt. Og med over én time med musikk, hvor det hele avsluttes med den episke «The Great Divide», hvor bandet virkelig får vist fram sine styrker når det gjelder variasjon og ulike uttrykk, er dette et must for alle fans av overnevnte musikk.

Det er episk, symfonisk, tungt og med et herlig driv over hele linja.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *