Axenstar – End Of All Hope
Plateselskap: Ram It Down Records
Utgivelsesdato: 26. april 2019

9/10

Axenstar are the saviors of power metal!

Svenske Axenstar er tilbake – fem år etter forrige album. Har det vært verdt ventetiden?

Fem år er lenge i musikkbransjen; sjangre kommer og går, stjerner oppstår og falmer og gamle formater finner sin renessanse. Da er det godt å vite at i hvert fall noe er som før: Axenstar har tydeligvis brukt disse fem årene godt. Om ikke End Of All Hope er deres aller beste album, er det i hvert fall ikke langt unna.

Debutalbumet Perpetual Twilight fra 2002 og oppfølgeren Far From Heaven året etter, står som bautaer i melodiøs power metal. De ble også utgitt i den perioden da det florerte med power metal-band, og -album, av meget høy kvalitet. Da er det imponerende at svenskene har klart å gjenskape magien fra nesten 20 år tilbake i tid.

End Of All Hope er så gjennomført og holder så høy kvalitet gjennom de 10 sangene at man kan begynne å lure på hva de har i drikkevannet over grensen. Åpningssporet «Legions» setter standarden med sitt herlige driv og et refreng som får hårene til å reise seg. Og fra da av er det bare å nyte det som kommer: «Honor And Victory» er en av de beste power metal-låtene skrevet den senere tid; «A Moment In Time» gir et fint avbrekk og pusterom, og er en fin låt uten å havne i det pompøse selskap; skrev jeg at «Honor And Victory» var en av de beste power metal-låtene skrevet den senere tid? Vel, jeg tar det tilbake: «My Kingdom Come» er bedre! «Time Is No Healer» er en annen låt som skiller seg ut med allsangvennlig refreng og et gitarspill som bringer fram luftgitarentusiasten i oss alle.

End Of All Hope tar oss med tilbake til da power metal var power metal; tenk for eksempel HammerFalls Legacy of Kings, så skjønner du hva jeg mener.

Axenstar er power metalens redningsmenn – og takk for det!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *