Bloodbound – Rise Of The Dragon Empire
Plateselskap: AFM Records
Utgivelsesdato: 22. mars 2019

9/10

I bet this album will be on several «Album of the Year» lists!

Svenske Bloodbound ligger virkelig ikke på latsiden; nå er bandet klare med sitt åttende studioalbum  – og det kun på 15 år.

De som har fulgt bandet siden debuten Nosferatu (2005) vet hva dette dreier seg om; bombastisk heavy/power metal, med stort fokus på det melodiøse. Litt HammerFall på steroider, kanskje?

Rise Of The Dragon Empire sparkes i gang med kanonlåten «Rise Of The Dragon Empire», som burde vært pensum på låtskriverskolen for fremtidige power metal musikere – hvis det hadde fantes en slik skole. Den inneholder alt man kunne ønske seg, det være seg allsangvennlig refreng, et symfonisk bakteppe og det bombastiske lydbildet som bandet etter hvert har blitt kjent for.

Deretter kommer godlåtene på rad og rekke, men dessverre klarer ingen av de resterende låtene å matche åpningssporet. Sånn sett blir albumet en skuffelse, men det er selvsagt bare tull: hadde de plassert tittelsporet lenger ut hadde inntrykket vært noe helt annet.

Til tross for at bandet kanskje ikke klarer å følge opp tittellåten, er det absolutt ikke slik at resten av albumet er en ren nedtur. Her kommer godlåtene på rad og rekke, men kanskje i en annen innpakning. Og fint er det; variasjon og dybde er alltid ønsket.

Jeg er ikke viden kjent med hele diskografien til Bloodbound, og kan sånn sett ikke trekke paralleller til tidligere utgivelser. Men, sett i lys av presseskrivet som fulgte med, som antyder at bandet har tatt en dreining mot det mer bombastiske og, på dette albumet, har innhentet influenser fra folkemusikken, må jeg si at utviklingen har vært positiv.

Låter som «Magical Eye», «Skyriders And Stormbringers», «Blackwater Bay», «The Warlock’s Trail» og så videre, gjør dette til en gedigen allsangkavalkade. Jeg finner ingen låter som skuffer i noen grad, og stort mer kan man vel ikke kreve?

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *