Brothers Of Metal – Prophecy Of Ragnarök
Plateselskap: AFM Records
Utgivelsesdato: 16. november 2018

8/10

Even Odin would be proud of Brothers Of Metal’s debut album.

Mange har vel allerede hørt debutalbumet til de svenske krigerne i Brothers Of Metal, ettersom det ble utgitt første gang i 2017. Men nå blir det altså gitt ut på nytt, i ny drakt, siden bandet nylig signerte en avtale med AFM Records.

Som bandet selv sier i intervjuet med PowerMetal.no, så blir albumet denne gangen utgitt på «ordentlig»: «We did it poorly and Odin was unpleased with our doings».

Selv beskriver de musikken som true metal, og det er lett å få assosiasjoner til blant annet Manowar både når det gjelder selve musikken, men også det visuelle, tematiske og hele image-pakken. Når det er sagt, så prøver jeg alltid å bedømme musikken for det det er, og ikke henge meg for mye opp i alt det som er rundt. Noen ganger kan det bli litt for mye av det gode, og da er det desto viktigere at musikken klarer å leve opp til forventningene.

Og er det tilfellet med Brothers Of Metal? Ja, jeg synes det. Det er nok ikke uten grunn at AFM så sitt snitt til å signere bandet, for det er ikke noen tvil om at de er dyktige låtsnekkere. Jeg nevnte Manowar tidligere, men jeg kan godt føye til en håndfull finske band med svart sminke og tilhørighet til skogen (Finntroll, Korpiklaani, Ensiferum, Turisas osv.). Så, en blanding mellom Manowar og de finske skogsmusikerne vil nok være en grei beskrivelse.

Alt i alt er dette et debutalbum det står respekt av, men mange vil nok rykke på nesen både av imaget og at albumet som helhet kan virke noe repeterende.

Selv tar jeg det for det det er; en liten time med fest og moro, pakket inn i lovnader om Odins gjenkomst.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *