Delfinia – Deep Elevation
Plateselskap: self-released
Utgivelsesdato: 16. januar 2019

8/10

The long awaited debut album of Delfinia was well worth the wait!

Delfinia er soloprosjektet til Sunrise-vokalist og -låtskriver Konstantin Naumenko. Til dette prosjektet har han fått med seg keyboardist i samme band, som også er hans kone, Daria Naumenko, samt et kobbel av kjente musikere.

Det har tatt sin tid, dette prosjektet. Første tegn til liv var tilbake i 2014, da singelen «I’m Here» ble utgitt. Men nå er altså albumet ute, og som man sier: «den som venter på noe godt…» og så videre.

Musikalsk så snakker vi her om en krysning av melodiøs metal og power metal iblandet noen fikse elementer av elektroniske sampler og en god dose med keyboard. Det er tydelig at Naumenko har latt seg inspirere av Europeisk power metal, og spesielt den italienske.

Som nevnt har han til dette prosjektet fått med seg flere kjente musikervenner; Roland Grapow (MasterPlan, ex-Helloween), Olaf Thorsen (Labyrinth, Vision Divine), Aldo Lonobile (Secret Sphere), Ross VC Thompson (Van Canto), Jocke «Aerendir» Johansson (Twilight Force), Krzystof Gunsen Elzanowski (Pathfinder) med flere, som alle gir sin distinkte signatur på hver sin måte.

Alt i alt er dette et overbevisende album hvor kanskje hovedtyngden ligger i den melodiøse metalen. Personlig kunne jeg ønske meg litt mer power metal da det til tider blir litt for «snilt», men både som låtskriver og vokalist overbeviser Konstantin.

Det blir spennende å se hva Delfinia-prosjektet kommer med neste gang!

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *