Dire Peril – The Extraterrestrial Compendium
Plateselskap: Divebomb Records
Utgivelsesdato: 9. november 2018

8/10

A debut album out of this world!

Jason Ashcraft, også kjent fra bandet Helion Prime, er endelig ute med debutalbumet til sitt hjertebarn Dire Peril. Her har han kombinert sine to store lidenskaper: science fiction og power metal.

Selv er jeg ingen ihuga sci-fi-tilhenger, men tematisk til power metal fungerer det selvfølgelig ypperlig, hvor det stort sett får sitt utspring i tekstene. Musikalsk snakker vi power metal med hint av trash, prog og speed. Vokalist John Yelland (Judicator) minner meg om Hansi Kürsch, og alt i alt får jeg mye Blind Guardian-vibber fra dette albumet (utenom tekstene, selvsagt).

I tillegg til Yealland stifter vi også bekjentskap med Brittney Slayes (Unleash The Archers) på låten «Queen Of The Galaxy», samt Arjen Anthony Luccassen (Ayreon) på den over ni minutter lange «Journey Beyond The Stars».

Alt i alt er dette et knallsterkt album fra Ashcraft, og et must for fans av Blind Guardian og Iced Earth. De som forventer allsangvennlig power metal vil nok bli skuffet; dette er hakket mer tungfordøyelig, men etter noen runder i spilleren sitter plata som et skudd.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *