Freternia – The Gathering
Plateselskap: ROAR! Rock Of Angels Records
Utgivelsesdato: 14. juni 2019

8/10

Impressive comeback; The Gathering is full of catchy tunes, massive riffs and a fantastic vocalist in Pasi Humppi.

Svenske Freternia debuterte i 2000 med albumet Warchants & Fairytales, og to år senere kom oppfølgeren A Nightmare Story. Så ble det stille.

Men, nå er Freternia tilbake – etter 17 år i stillhet. Hvordan er Freternia anno 2019?

The Gathering skulle egentlig komme i fjor sommer, men som vanlig er ble det noen utsettelser. Bandet selv har beskrevet albumet som et «mesterverk»; en blanding mellom bandets to foregående album med litt progressive elementer innblandet i miksen.

Og det er kanskje det som slår meg først: låter ikke dette litt røffere enn det gjorde på begynnelsen av 2000-tallet? Men, noe annet ville kanskje vært rart også; at et band ikke utvikler seg i løpet av nesten to tiår.

Men, selv om bandet muligens har blitt litt røffere i kantene er fortsatt melodien hovedingrediens. Med låter som «Last Crusade«, «In Solitude«, albumets beste «Eye The Shadow Of Your Sins«, «End Of The Line«, «Fading World» og «Last Fragments Of Sanity«, er The Gathering et imponerende verk tatt i betraktning at bandet har vært i dvale i så mange år.

Det er tydelig at spillegleden har samlet seg opp og nådd bristepunktet i rett øyeblikk; The Gathering oser av overskudd og melodilinjer som bare har ventet på å komme ut. Uansett, det mest imponerende er muligens vokalist Pasi Humppi, som har stålkontroll på stemmen og behersker hele registeret.

The Gathering er et kjærkomment comeback fra våre svenske venner i Freternia, så får vi bare håpe på at det ikke tar 17 år til neste album.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *