Grimgotts – Dragons Of The Ages
Plateselskap: Independent / Stormspell
Utgivelsesdato: 17. mai 2019

8,5/10

If you like power metal, you will most likely love Dragons Of The Ages!

Engelske Grimgotts er med sitt andre studioalbum, Dragons Of The Ages, klare for å befeste sin posisjon som et av de mer spennende bandene i power metal-sjangeren.

Debuten, Lions Of The Sea, ble unnagjort i 2016, og siden da virker det som om gutta i Grimgotts har brukt tiden godt. Ikke at debuten var dårlig, men mye er bedre denne gangen.

Enkelt sagt er låtene bedre, innbefattet komponering, strukturen i sangene, allsangfaktoren er mer tilstede, og selve spillingen er tightere. Alt i alt er Dragons Of The Ages et helproft verk, som mest sannsynlig vil skaffe engelskmennene flere fans.

Albumcover og -tittel gjør at man ikke bør bli overrasket når vi her snakker om symfonisk power metal med føttene dypt plantet i fantasylandskapet – både musikalsk og tekstlig. Konseptuelt kan bandet virke inspirert av Rhapsody (Of Fire) og Twilight Force, men musikalsk minner de like mye om Freedom Call og andre tyske band som lar keyboardet diktere mye av melodilinjene.

Grimgotts behersker variasjonen i sjangeren ypperlig, og klarer derfor å opprettholde engasjementet hos lytteren gjennom hele albumet. De riktige låtene kommer til rett tidspunkt, og der hvor enkelte album kan oppleves som anmassende blir Dragons Of The Ages en herlig reise i dragenes rike.

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *