Kalidia – The Frozen Throne
Plateselskap: Inner Wound Recordings
Utgivelsesdato: 23. november

7,5/10

I bet the fans will not be disappointed – and I also bet the number of fans will increase with this album!

Italienske Kalidias debutalbum, Lies’ Device (2014), ble selvutgitt, og uten å ha hørt albumet så må de ha gjort noe riktig ettersom de nå er å finne på Inner Wound.

I følge presseskrivet er de inspirert av blant annet Rhapsody Of Fire, HammerFall og Stratovarius. Hvorvidt jeg er enig i akkurat det kan diskuteres; jeg hører riktignok noe Rhapsody i de svulstige og storslagne symfoniske bakteppene hver låt er bygget på, og de allsangvennlige refrengene kan kanskje være inspirert av HammerFall, men hvorfor akkurat disse bandene navngis er jeg usikker på. For min del kommer jeg uansett ikke utenom Nightwish. Sistnevntes trofaste fanskare vil sikkert være uenig, men kombinasjonen symfonisk og melodiøs metal og kvinnelig vokalist, gjør bare at Nightwish-lampen lyser mot meg. Men, ikke sett på kontoen for kritikk eller negativ bedømmelse.

Nightwish-sammenligningen til tross; dette er nok et mye mer rett frem power metal-album; de fleste låtene klokker inn på ca. fire minutter, det er fengende og melodiøst. Kanskje litt for polert for min smak, men jeg tipper at fans av slik type musikk vil absolutt finne noe de liker her. Og det er vel tross alt det som betyr noe!

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *