Majestica – Above The Sky
Plateselskap: Nuclear Blast
Utgivelsesdato: 7. juni 2019

8,5/10

A bit uneven, but the majority of the songs are pure magic! 

Above The Sky blir sagt å være debutalbumet til Majestica, selv om bandet strengt tatt har eksistert siden 2000, da som ReinXeed, og tidligere har gitt ut seks album – det siste i 2013. Men, nå ønsker svenskene, med Tommy Johansson (Sabaton) i spissen, å starte på nytt; derav navnet Majestica.

Musikalsk er det ikke mye nytt å spore (sammenlignet med ReinXeed), men man kan ane konturene av det litt mer pompøse og storslagne. Ikke ulikt beskrivelsen bandet selv gir av albumet; tydelig inspirert av 90-tallets power metal, men krydret med vokalarrangementer, symfoniske elementer og fengende melodier.

For mange er jo dette nærmest definisjonen på et godt power metal-album, så da gjenstår det å høre hvorvidt beskrivelsen passer resultatet.

Det korte svaret er «både ja og nei». Enkelte låter, som for eksempel «Above The Sky», «Rising Tide», «The Way To Redemption» og «Future Land» treffer midt i mellomgulvet hva gjelder allsangvennlig, symfonisk power metal. Men, enkelte andre låter, som for eksempel albumets dårligste spor, «Night Call Girl», evner ikke å forføre lytteren på samme måte.

Litt ujevnt der, altså. Og det er synd. For alle vet jo hvilke egenskaper Tommy Johansson besitter på sitt beste, noe han absolutt får visst på Above The Sky, men dessverre faller noen av låtene gjennom.

Ellers er det ikke mye å utsette på mannskapet; Tommy Johansson beviser nok en gang at han er like rå på gitar som vokal, og flere av låtene har herlige taktskiftninger hvor både bassist Chris David og trommeslager for anledningen, Uli Kusch, får vist frem sine kunstner.

Det er mulig albumet blir bedre med tiden, men ettersom Nuclear Blast tilgjengeliggjør promoalbumene en liten uke før lanseringsdato, og man skal prøve å være litt aktuell og ikke publisere anmeldelser flere måneder etter utgivelsesdato, får man dessverre ikke viet nok tid til hvert album.

Har jeg vært for streng? Mulig. Men det sier nok mer om forventninger og forhåpninger – ikke at albumet er dårlig. For det er det absolutt ikke!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *