Qantice – The Anastoria
Plateselskap: Pride & Joy Music
Utgivelsesdato: 26. april 2019

9,5/10

Qantice’s third album, The Anastoria, is just … WOW! If you’re a fan of power metal with progish elements, then this should be on your «next buy/listen» list.

Tony Beaufils  viser nok en gang at han er å regne som en av de bedre låtskriverne innen sjangeren. Får egentlig Qantice den oppmerksomheten den fortjener?

The Anastoria er bandets tredje album, og dette må da være deres beste til nå? Selv kan jeg i hvert fall ikke finne en eneste middels sang; variasjonen i uttrykket, balansen mellom det pompøse og hardtslående – det hele er en fryd for øret. Selv har Qantice beskrevet dette som det mest orkestrerte albumet hittil, men til tross for det blir det ikke anmassende og overdrevent; her har Beaufils virkelig klart å holde tilbake og ikke overdrevet bruken av fyllmasse (som orkester og koring noen ganger får som egenskap).

Dette er første album med svenske David Åkesson bak mikrofonen, etter at to vokalister har prøvd seg tidligere (blant annet norske Pelle K på The Phantonauts, 2014), og her får Åkesson virkelig vist hva som bor i han. Det er jo ingen tvil om at han er teknisk begavet, men han er også en meget dyktig formidler, og i Qantice-universet er det en viktig del av jobben.

Musikalsk kan man skimte små drypp av soloprosjektene til Luca Turilli samt at man får vibber fra Ayreon; litt småprogressivt, men likevel melodiøst og fengende.

Som nevnt over er det en håpløs jobb og skulle plukke fram enkeltsanger som skiller seg positivt ut da hele albumet i ett er en maktdemonstrasjon når det gjelder power/prog metal. Men, skal jeg likevel våge meg frampå er «Rivers Can’t Fly», «Little Knight’s Oath», og «Krooner» enestående på hver sin måte.

Alt i alt er dette er variert stykke arbeid som inneholder alt man måtte ønske seg – og mer til.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *