Seventh Wonder – Tiara
Plateselskap: Frontiers Music
Utgivelsesdato: 12. oktober 2018

8/10

Well worth eight years of waiting! Probably their best album to date!

Svenske Seventh Wonder er tilbake med sitt femte studioalbum etter en pause på åtte år. Riktignok ga de ut et live-album i 2016 og en singel i 2014, men Tiara er altså bandets første album siden The Great Escape (2010). Og mye av grunnen til pausen er at vokalist Tommy Karevik har vært opptatt med Kamelot de siste årene.

Tiara er på mange måter et konseptalbum, hvor tekstene tar for seg en planet og en menneskehet i nød – og hvor kun barnet Tiara kan redde dem. Og det er nok her Seventh Wonders største styrke viser seg; hvordan musikken gjenspeiler historien som fortelles. Og det er også her vokalist Tommy Karevik viser seg som en av de bedre vokalistene per dags dato: evnen til å bruke stemmen som en historieforteller – ikke kun til å treffe de rette tonene.

Musikalsk snakker vi om progressiv, melodiøs metal. Noen ganger får jeg assosiasjoner til Royal Hunt, spesielt i partier hvor keyboardet trekkes frem, men det er jo heller ikke til å unngå å trekke sammenligningen med Kamelot. Og kanskje er det ikke så rart: Tommy bidrar jo i låtskrivingen i begge bandene.

På slike album synes jeg det er vanskelig å trekke frem enkeltsanger fordi de alle henger så tett sammen. Men midtpartiet med låtene «Tiara’s Song (Farewell Pt. 1)», «Goodnight (Farewell Pt. 2)» og «Beyond Today (Farewell Pt. 3)» er fantastisk og verdt pengene alene.

Alt i alt vil jeg si at Tiara er, om ikke bandets aller beste, så i hvert fall veldig nære!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *