Silent Winter – The Circles Of Hell
Plateselskap: Sonic Age Records
Utgivelsesdato: 
30. mai 2019

8,5/10

The Circles Of Hell is a pleasent surprise; if you miss the tunes from the late 90s early 2000s – this is something for you!

Greske Silent Winter har en fascinerende historie. Bandet ble dannet i 1995, men slipper nå sitt debutalbum 24 år senere. Grunnen til det kan du lese mer om i intervjuet med gitarist og grunnlegger Kiriakos Balanos.

Balanos beskriver selv musikken som power metal av godt, gammelt merke – altså noe som bør falle i smak hos de fleste fans av sjangeren. Men, om det stemmer…?

Det enkle svaret er «ja». The Circles Of Hell inneholder 9 låter, hvor de alle inneholder elementer som tar deg tilbake til sent 90-tall/tidlig 2000. Umiddelbart får jeg litt Edguy-følelse over det hele, og da altså Edguy anno 2000-tallet.

Den litt hymne/fanfare-metalen preger stort sett hele albumet, og hvor stort sett alle låtene, som for eksempel «Warriors Of The Sun», «Follow The Night», «Final Strorm», «Time Has Come» og «Keeper Of The Light» viser at Silent Winter ikke bare har latt seg påvirke av de beste, men at de også klarer å gjenskape magien fra storhetstiden.

Det er mulig noen kan pirke på innspillingen og kvaliteten på denne, men selv klarer jeg ikke å fange opp noe som skjemmer ut albumet for øvrig.

The Circles Of Hell er rett og slett en gledelig overraskelse, og vi kan prise oss lykkelig over at bandet endelig fikk fingeren ut. For dette er gode saker!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *