Sinbreed – IV
Plateselskap: Massacre Records
Utgivelsesdato: 23. november

8/10

Sinbreed proves with IV that they are the standard-bearer of German power metal!

Tyske Sinbreed har siden 2010 levert tysk kvalitetsmetal av ypperste klasse, og med IV er den fjerde fullengderen i boks.

Bandet er fanebærere av den tyske stilen, hvor kjapt og aggressiv, men likevel melodiøst, er stikkordene.

Nytt for året er at bandet har kvittet seg med den tidligere vokalisten Herbie Langhans (Avantasia, Radiant) og fått inn Nick Holleman (ex-Vicious Rumours). I tillegg har gitarist Manuel Seoane blitt en del av bandet, som i tillegg består av grunnleggeren og gitaristen Flo Laurin, Alex Schulz på bass og Frederik Ehmke (Blind Guardian) på trommer.

Det å skifte vokalist er alltid en risikofaktor, men som regel er det en god grunn til byttet. I dette tilfellet var Herbie rett og slett lei av denne type musikk, og da er det lite å gjøre med det. Som Flo selv sier i intervjuet med PowerMetal.no, så er Nick en helt annen vokalist enn Herbie. Jeg får litt Tobias Sammet-vibber av Nick, men rent teknisk mener jeg at Nick er sterkere. Uansett; vokalbyttet utgjør ingen umiddelbar fare, spør du meg.

Musikalsk kjører Sinbreed på i vant stil; det er kjapt og melodiøst, men uten at det blir stressende. De gode melodiene ligger fremst i lydbildet, og med en trommis av det kaliberet Ehmke besitter, blir låtene trygt guidet fremover uten at det hele drukner i anmassende tromming.

Alt i alt viser Sinbreed nok en gang at de er et av bandene som virkelig leverer klassisk power metal av høy kvalitet.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *