Steel Engraved – Steel Engraved
Plateselskap: ROAR! Rock Of Angels Records
Utgivelsesdato: 25. januar 2019

8/10

If we could call this a comeback, well, then it is a great comeback. Otherwise it is just a great album. Steel Engraved truly shows high quality all the way through with its new album! 

Tyske Steel Engraved er ute med sitt tredje studioalbum. Og for de som er litt bevandret i power metal-sjangeren så er «Tysk» ofte ensbetydende med «kvalitet». Det er også tilfellet denne gang.

Steel Engraved, som ble dannet i 2006, har så og si hele karrieren vaket under vannskorpen hva gjelder popularitet og berømmelse – spesielt sammenlignet med sine mer berømte venner fra samme land. Men, la ikke det lure deg, for dette er et album som absolutt måler seg med det meste av klassisk power metal.

Bandet beskriver selv denne utgivelsen som «starten på en ny æra«, derav den selvtitulerte tittelen på albumet, mye på grunn av store utskiftninger innad i bandet. Det er også noe av grunnen til at det tok hele syv år fra det forrige albumet.

Albumet har blitt produsert av Mario Lochert og Jan Vacik, begge fra Serious Black, mens Ralf Scheepers (Primal Fear) har vært vokalprodusent og veileder for Marco Schober (vokal). Dette legger selvsagt mye til rette for at Steel Engraved oser av kvalitet.

Musikalsk snakker vi her om klassisk tysk power metal med tydelig inspirasjon fra amerikansk power metal, men, som bandet også selv sier, så er det snev av progressive elementer. Personlig minner det litt om Masterplan, og selv vokalisten Schober har en anelse Lande i stemmen.

Låter som «Nightwarriors», «Where Shadows Remain» og «Slave To Yourself» viser et band med en ny giv og det er tydelig at de har brukt de siste syv årene godt når det gjelder låtskriving og spilleglede.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *