Vandor – In The Land Of Vandor
Plateselskap: self-released
Utgivelsesdato: 31. januar 2019

9/10


Vandor, as first band out in 2019, truly sets the standard with its debut album!

Svenske Vandor ble dannet i 2015 av brødrene Alve (bass) og Vide Bjerde (vokal og gitar). Bandet har siden den gang blitt, nesten, komplettert med gitarist Jack L. Stroem og Uno Rosengren på synthesizer.

De mangler riktignok noen på trommer, men til dette albumet har de fått med seg Robin Risander (Mark Zero) og August Svärdström (TrendEight).

In The Land Of Vandor er bandets debutalbum; et album de har jobbet med siden de entret studioet i februar 2018. Men, som de sier i intervjuet PowerMetal.no hadde med svenskene i fjor høst, så er noen av låtene nesten eldre enn selve bandet er.

Selv beskriver de musikken sin som «retromoderne» power metal, hvor hovedtyngden ligger i power metal-landskapet fra sent 90-tallet og tidlig 2000-tallet, men hvor det også er hentet mye inspirasjon fra den klassiske rocken fra 70- og 80-tallet.

Etter den Deep Purple-aktige introen, blåses albumet i gang med låten «Wrath Of The Night». Og herifra og ut legger ikke bandet bånd på seg. God-låtene kommer på rad og rekke; singelen «Beneath The Sky» med et refreng som fester seg etter første gjennomlytting, albumets beste låt i «Warriors Of Time», den herlige «Uncover The Earth» som klokker inn på over 13 minutter og hvor bandet virkelig viser hvilke kvaliteter de innehar og hvor dyktige de er til å variere lydbildet og til å trekke inn ulike elementer.

Jeg må også nevne «Serving Their Needs», hvor bandet roer det hele ned et par hakk, men hvor fortsatt driven og energien er tilstede; en herlig låt! Det fortsetter litt i samme takt på «With Bleeding Hands I Stand», før et av albumets aller sterkeste låter, «The Land Of Vandor», ikledd en klassisk power metal-drakt røsker tak i oss igjen og på den måten avslutter et album som det absolutt er verdt å merke seg.

In The Land Of Vandor er et album spekket med knallsterke power metal-låter, men uten at man blir mettet. Stor variasjon, små drypp av klassisk rock, og dyktige musikere gjør dette til en minneverdig opplevelse. Og som bandet selv sier: «The album got no fucking auto tune on it!» Og det hjelper.

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *