Asylum Pyre – N°4
Plateselskap: M&O Records / Season Of Mist
Utgivelsesdato: 26. april 2019

7,5/10

My fear of the label «modern» has been vanished; this one catchy album!  

Franske Asylum Pyre slapp sitt fjerde studioalbum tidligere i vår, og som vanlig når det gjelder anmeldelser henger PowerMetal.no litt etter.

Uansett, det er kanskje ikke alle som har fått øynene opp for franskmennene enda, så da passer det greit med en liten påminnelse her.

Som nevnt over er dette den fjerde fullengderen siden debuten i 2009, og i løpet av disse 10 årene har bandet hatt en økende popularitet, hvor blant annet turné med Luca Turilli’s Rhapsody og Myrath kan nevnes som noen av høydepunktene.

Musikalsk vet jeg ikke hvordan utvikling har vært da dette er mitt første møte med bandet, som selv beskriver musikken sin som «moderne power metal», en beskrivelse som er nok så treffende i mine ører.

Bandet frontes av vokalist Oxy Hart, som bærer musikken på en god måte og som kler det varierende lydbildet albumet presenterer. Og varierende er vel et stikkord her; N°4 byr på melodiøs metal, power metal, black/death metal, elektroniske elementer – alt i alt en miks av moderne og tradisjonell metal hvor hovedfokuset ligger i de gode melodiene.

For å være ærlig var jeg litt skeptisk til dette albumet da det havnet i innboksen; moderne power metal klinger litt dårlig i mine ører og gir meg assosiasjoner til nu-metal og lignende sjangre, og når sant skal sies hadde jeg nok ikke store forhåpninger til at dette skulle fenge noe særlig.

Men, som så mange ganger ellers her i livet tar man grundig feil. Dette smakte bedre enn innpakningen skulle tilsi. Rent teknisk er det ikke noen tvil om at vi har meget dyktige musikere å gjøre, i tillegg til at Nils Courbaron (Sirenia) står bak alle gitarsoloene, men de er også dyktige låtsnekrere.

Det er flere låter her som fikk meg til å nikke anerkjennende, og kombinasjonen av bandet sto vokalister, Oxy Hart og Johann Cadot (også gitar), gjør albumet til et friskt pust.

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *